ALOARM, ALOARM! Hielpen wint fân Stoarum!

Afgelopen zaterdag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van onze SV. Na een geflatteerde 1-3 nederlaag tegen 4e klasser Sleat, mochten de mannen van Wido en ‘DGL’ zich deze week voorbereiden op het treffen met de Quick Valken Combinatie uit Stavoren. QVC is vorig jaar kampioen geworden in de 4e klasse en komt dit jaar dus uit in de 3e klasse.

De training van donderdag, die mede door de warmte niet zo scherp en pittig was als de voorgaande trainingen, werd de selectie voor zaterdag bekend; de jeugdspelers en een select groepje van de A-selectie mochten mee met Hielpen 2 om minuten te maken.

QVC mocht de vorige bekerwedstrijd thuis aantreden tegen Workum. De gedegradeerde 2e klasser komt dit jaar ook uit in dezelfde competitie als QVC. De wedstrijd werd een prooi voor Workum. Waardoor Workum gezamenlijk met Sleat op 3 punten staat en QVC samen met Hielpen nog puntloos zijn.

Net zoals de rest van de week was het bijzonder zomers weer op de mooiste dag van de week. De Meenskar was het podium van het treffen van de Zuiderzee-derby: Hielpen – QVC. Op het zonovergoten sportpark ging om 14:30 de bal rollen. Naast de zon waren er ook veel supporters van beide partijen langs de lijn te vinden, alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag!

Opstelling Hielpen: Hessel ‘Meiland’ – Durk ‘Mountain’, Bastiaan ‘Bassie’, Sjoerd ‘Sopleppel’, Luut ‘Mr. Pizza’ – Jelmer ‘Aete Henry’, Hotze ‘Moo’tje’, JY ‘Messi v de Meenskar’ – Robert ‘Daddy’, Remco ‘Abba’ en Sander ‘Sjans. Wisselspelers: GJ ‘Bokkie’, Yvo ‘Bob’, Douwe ‘De Do’, Daniël ‘Likjen Jappe’, Rik ‘Rikkert’ en Hidde ‘Lytse Blom’. Na het startsignaal van de leidsman mag QVC aftrappen.

Zoals je mag verwachten, eiste QVC de eerste minuten de bal op. Dit leverde een paar kansjes op uit de tweede lijn van de aanvallers van de gasten. Hielpen kwam er beter in, was niet benauwd voor de groen-witten en schuwde de duels niet. In de 20e minuut via een uitbraak werd QVC gevaarlijk maar het schot werd geblokt door onze aanvoerder ‘Bassie’.  Hierna volgde gelukkig een drinkpauze, waar de hoofdrolspelers van deze strijd zichtbaar aan toe waren. Na de korte onderbreking werd er weer verder gevoetbald. Na de drinkpauze ging Hielpen verder waar het mee bezig was, kort op de tegenstander zitten als de bal niet in bezit was en in balbezit de rust bewaren. Dit resulteerde tot aan de 40e minuut tot een paar kansen voor de Hielpers. Een paar minuten eerder werd een doelpunt afgekeurd van QVC, doordat de buitenspelval van Hielpen goed werkte.

Aangekomen in de 41e minuut, waar ‘Abba’ tot tweemaal toe zijn schoten van de lijn (?) zien worden gehaald. Achteraf komt hij met een verklaring van een supporter, dat de bal wel degelijk over de lijn was geweest. Ach, de man die de wedstrijd leidde oordeelde anders. Dus er werd doorgespeeld. In de laatste minuut van de eerste helft kom QVC nog door de verdediging van Hielpen heen, maar de bal wordt naast geschoven. De eerste 45 minuten zitten erop en de kleedkamers worden opgezocht met een 0-0 tussenstand.

In de bespreking voor de wedstrijd, onder leiding van Wido, had Hielpen een drietal doelstellingen opgesteld.. voor de rust de 0 houden was de eerste. Deze kon in de rust afgevinkt worden..

Tijdens de rust was er thee, limonade en ijsjes! Wat hebben wij het ook een partij goed voor elkaar met onze lieftallige kantine dames, mag ook eens zeker gezegd worden! Tijdens de rust bleef de ‘Mountain’ achter in de kleedkamer. Schijnt dat hij meer zweet is kwijtgeraakt in 45 minuten dan een otter in een week doet. Daarom mocht GJ ‘Bokkie’ zijn warming up starten.

De tweede helft. Tot aan de drinkpauze in de 63e minuut heeft Hielpen het heft in handen. Aan de kant van de gasten is onder andere Wieger Zwaan binnen de lijnen gekomen, de man die altijd en overal scoort voor de groen-witten. Het overwicht van Hielpen werd na een aantal halve kansen en goede reddingen van de keeper van QVC toch eindelijk in de score uitgedrukt. In de 57e minuut gaat ‘Daddy’ op de brommer er vandoor op de linkerflank, daar houdt hij even in, legt de bal klaar en legt hem panklaar voor  ‘Abba’, die uiteraard als een echte spits koelbloedig de trekker overhaalt. 1-0 Hielpen!!

Na de goal blijft het spelbeeld hetzelfde. QVC weet geen 100% kansen te creëren en daardoor blijft Hielpen makkelijk staande tot aan de drinkpauze in de 67e minuut. Al snel na de drinkpauze gaat QVC wisselen en wordt er het laatste kwartier alles op alles gezet om een resultaat te fabriceren. Dit resulteerde in een paar schermutselingen voor de goal van de uitstekende keepende Hessel ‘Meiland’. De man die altijd en overal scoort van QVC, had dat ook gedaan als onze ‘Meiland’ niet bij ons tussen de palen stond. In de 80e minuut haalt Zwaan uit, een bal die richting de rechterbovenhoek gaat wordt zwevend gepakt door onze katachtige ‘Meiland’.

In de laatste 10 minuten verzuimd Hielpen om het af te maken en de 2-0 erin te schieten via verscheidene uitbraken via de fris ingekomen spelers: Rik ‘Rikkert’ die er in is gekomen voor Remco ‘Abba’, Yvo ‘Bob’ voor Jelmer ‘Aete Henry’, Hidde ‘Lytse Blom’ voor Robert ‘Daddy’ en Danël ‘Likjen Jappe’ voor JY ‘MvM’.

Mede door de brede selectie en een heersende keeper in de slotfase trok Hielpen deze 1-0 overwinning over de streep. Een prestatie van formaat, wat door de aanwezig Leeuwarder Courant werd bestempeld als een ware bekerstunt. Waar twee jaar geleden het krachtverschil aardig duidelijk was in de bekerwedstrijd in Stavoren (4-1), was dit vandaag wel anders. Een groot compliment aan het team, wat nu het derde seizoen ingaat in de vijfde klasse. Waar een aanwezige QVC supporter over zei: ‘Mar gau kampioen wurre een klasse omheech, dat kin jim wol!’

Na de wedstrijd werd er verkoeling gezocht in de Easterfeart, het water waar het bruggetje overheen loopt na de kleedkamers toe en onder de douche. Na de tijd werd er gezellig met zijn allen genoten van het mooie weer en de koude versnaperingen.

Terugkomend op de doelstellingen. De eerste helft, QVC op de 0 houden was geslaagd. De doelstelling van de tweede helft was zelf een goaltje meepikken. Hiervoor werd ook met vlag en wimpel geslaagd. De doelstelling over de hele wedstrijd gezien? Dat was een goed gevoel overhouden en ons eigen spel kunnen spelen.. drie vinkjes!

Aanstaande zaterdag staat ons een volgende derde klasser te wachten. Op sportpark de Rolpeal mogen wij het opnemen tegen Workum. Beter bekend als ‘Noarkum’ in de volksmond. Zij wisten niet te winnen tegen Sleat (2-2). Hierdoor staat Sleat momenteel bovenaan met een beter doelsaldo dan Workum dat eveneens op 4 punten staan. Daarachter staat Hielpen op 3 punten en QVC is terug te vinden op de laatste plek, puntloos.

Tegen Workum gaan wij wederom voor een goed resultaat, met deze overwinning op zak gaan wij met vertrouwen afreizen naar 5 kilometer verderop. Om een goed resultaat te behalen zijn wij onze 12e man zeker nodig, daarom roep ik een ieder op om aanstaande zaterdag 16 september aanwezig te zijn bij het treffen in Workum.