Hielpen neemt verdiende drie punten mee uit 'De Wussein'

Na de misstap van vorige week in Oppenhuizen stond er deze week de inhaalwedstrijd tegen Woudsend op het programma. Doordat er gedurende de trainingsweek een tweetal geblesseerd uitvielen en er een ander tweetal op vakantie was, was het puzzelen voor de technische staf.


Zaterdag 17 februari, we mogen afreizen naar de ‘Wussein’. Een ploeg die eigenlijk altijd al in de competitie zit als Hielpen actief is in de standaard klasse, heb ik mij laten vertellen door de oudste man in de selectie. ‘Wussein’ staat momenteel onderaan in onze competitie. Afgelopen seizoenen zijn we vaak gelijkwaardig aan elkaar geweest, dus ook al staan onze tegenstanders van vandaag onderaan, er is zeker geen sprake van onderschatting.


Aangekomen op Sportpark de Spil, zien we dat het hoofdveld van de gastheren er verassend goed bij ligt. Op de pagina van de kelderklasse (@dekelderklasse.nl) kwam afgelopen week een post voorbij gewijd aan dit veld, wat er op de foto meer uitzag als een stuk land waar de koeien iets te lang hebben gegraasd onder iets te natte omstandigheden. Maar gelukkig was het de afgelopen dagen iets droger gebleven waardoor het veld er best prima bij lag.


In de kleedkamer werd het strijdplan van vandaag beschreven door Wido. Uiteraard had trainert wederom een spreuk van de dag: ‘Vandaag word geen fluitje van een (Woud)cent’ (-: . Met de volgende tekst en uitleg. De mannen in het rood-zwart staan dan wel onderaan. Wij hebben nooit een gemakkelijke wedstrijd tegen hen, ze zijn de afgelopen weken iets beter gaan voetballen, blijkt uit de resultaten die ze boeken en de nipte verliespartijen.


Na de tekst en uitleg mochten de beentjes worden gestrekt op het veld. ‘Abba’ was net wakker en genoot van het mooie weer in de ‘Wussein’. Even een fris neusje. Want gisteravond was de eerste avond van het familieweekend, wat natuurlijk voor ‘Abba’ en klein borreltje betekent. Grote afwezige op het familieweekend en op het veld was oudere broer ‘Meiland’. Die zit nog in Oostenrijk. Mede daarom vandaag weer een plek tussen de palen voor Luut ‘Mr. Pizza’. De vier-mans verdediging bestaat uit: Thomas ‘De Tank’, Douwe ‘De Do’, Sjoerd © ‘Soploppel’ en Jelmer ‘Aete Henry’.  De Do maakt zijn debuut op het plekje van Bassie, die momenteel lekker aan het strand ligt met een cocktailtje.. die leraren hebben het maar goed voor elkaar (-;. Het middenveld bestond uit GJ ‘Bokkie’, Sander ‘Sjans’ en Yvo ‘Bob’. Bob die na een nachtje Utrecht redelijk fit tevoorschijn kwam. In de voorhoede was plaats gemaakt voor Robin ‘Junior’. Die na een paar goede invalbeurten een basisplek had weten te bemachtigen naast Remco ‘Abba’ en Robert ‘Daddy’.
Het begin van de wedstrijd verliep zoals we verwachtten op voorhand. Woudsend zakte in en Hielpen mocht de bal hebben. Doordat het veld niet zo egaal was als ons heilige gras op de Meenskar, kon het tempo moeilijk opgeschroefd worden. Hierdoor kon Woudsend makkelijk tegenhouden en soms zelf gevaarlijk worden. Na wat speldenprikjes over en weer zijn we aangekomen in minuut 25’. De Tank ligt op de grond. Dat gebeurd wel vaker als hij een goede tackel inzet en hij man en bal uitschakelt. Alleen staat hij nu niet op, later bleek dat hij zijn knie heeft verdraaid dus moest onze lieftallige verzorgster in actie komen. Eise ‘Grutte Blom’ komt erin voor De Tank. Resterende gedeelte van de eerste helft komen beide teams voor de goals, her en der goede aanvallen maar geen goals. We gaan rusten met de stand waarmee we begonnen zijn.


Na de thee bleef Sander ‘Sjans’ achter in de kleedkamer omdat hij in de eerste helft een tik had gekregen op zijn toch wel teerder wordende enkels. Daniël ‘Likjen Jappe’ mocht minuten maken, tot blijdschap van de andere wisselspelers. In de tweede helft was het spelbeeld nog overduidelijker, Hielpen had nog meer de bal dan de eerste helft. Aan de stand zijn we verplicht om vandaag te winnen. Al leek het wel of de bal aan onze kant er niet in wou vallen. En dan. De wet in het voetbal deed zich voor: ‘als je hem zelf niet maakt.. val hij aan de andere kant in het netje’. En zo geschiedde. Abba, die de tweede helft fungeerde als nummer 10, had iets in gedachten wat de anderen niet hadden begrepen. Daardoor viel de bal in niemandsland en kon ‘Wussein’ uitbreken. Een van de spaarzame kansen van de roodhemden viel binnen. 1-0 Woudsend. Het zou toch niet zo zijn dat Woudsend vandaag hun eerste driepunter tegen ons gaat pakken?


De technische staf gaf een wissel door. Hidde ‘Lietse Blom’  viel in voor de moegestreden ‘Junior’. Hij ging spelen op de plek van Abba, die schoof weer door naar de vertrouwde spitspositie. In de minuten die daarop volgden bleef de 1-1 uit. Daarom werd er na spoedberaad aan de zijkant een dubbele wissel doorgevoerd. ‘Grutte Blom’ mocht weer plaatsnemen op de bank voor Joonyke ‘Messi v Meenskar’. Ook de moegestreden libero ‘De Do’ maakte plaats voor Niek ‘Sjans jr.’.  Hierdoor was het strijdplan duidelijk, pompen richting de goal van de ‘Wussein’.


Via een spaarzame goede bal van ‘Aete Henry’, die zijn wedstrijd omschreef na de tijd als niet zijn beste wedstrijd in het groen-geel, belande de bal bij ‘Abba’, die de bal eindelijk in het netje van Woudsend legde! 1-1 in minuut 83’!
Kreeg Hielpen dan ook nog wat het verdiende? Ja, dat kregen ze. Nog geen vijf minuten later via een goedlopende aanval gaf ‘Abba’ een goede bal mee op ‘Daddy’ die op zijn snelheid de moegestreden verdedigers eruit liep van Woudsend en het speeltuig achter de keeper deponeerde in het net. 1-2 Hielpen!


Enkele minuten later blies de scheidsrechter voor het eindsignaal. Makkelijk ging het niet, maar de drie punten waarvoor we kwamen werden meegenomen richting Hielpen. De derde helft werd ingeluid in de kantine van de ‘Wussein’ en voortgezet in het barretje in Hielpen. Ook waren er menig talent te vinden bij het optreden van ‘Sjans’ samen met ene Django Wagner.
Komende week hebben we een voetbalvrije zaterdag. Zaterdag 2 maart is De Meenskar het toneel van de wedstrijd tegen HJSC. Uit werd er onterecht 2-0 verloren. Dus we hebben wat recht te zetten. Graag zien we jullie dan weer langs de lijnen, tot dan!