Hielpen 2 heeft eerste overwinning te pakken

Na de verloren derby tegen Workum, stond vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Deze wedstrijd was tegen het zevende elftal van SC Franeker. Voor ons een onbekende tegenstander, gezien het feit dat velen van ons hier nog nooit hadden gevoetbald. Dit bleek ook wel bij aankomst. Wij moesten eerst nog op zoek naar de kleedkamer, die na enige tijd werd gevonden in een sporthal. Verder bleek op basis van de ranglijst wel dat Franeker een aardig voetballende ploeg moest zijn. Zij hadden maar één van de 5 gespeelde wedstrijden verloren en wel van nummer 4 Makkum. Verder had men één gelijkspel tegen het sterke Workum. Dus de Hielpers wist wat hun te doen stond.

Nu de wedstrijd. Op de goal: Wieger – Achterin: Jelmer, Gysbert, Jan Monsma en Bouke – Middenveld: Jildert, Durk, Ruurd en Jeffrey – Voorin begonnen Remco en Daniël. De rest begon op de bank.

Zoals al eerder beschreven bleek Franeker een goed voetballende ploeg. Doordat Franeker er in het begin goed uit kwam resulteerde dit voor de Franekers al snel in een aantal kansen. Zo werd de vrij staande spits bedient en die schoot onberispelijk de bal langs Wieger, die de bal in eerste instantie nog wel keerde. In het vervolg kreeg Hielpen nog wel een aantal kansen, maar deze werden knap gekeerd door de goed spelende keeper van Franeker. Even later weer balverlies aan de Hielper kant en dit resulteerde weer in een goede kans voor de Franekers. Ook deze kans ging erin en zodoende stond Hielpen na circa 20 minuten spelen op een 2-0 achterstand. Hierna werd het onmogelijke mogelijk gemaakt. Hielpen werd steeds sterker en dit resulteerde dan ook in een aantal prachtige kansen over en weer. Zowel Wieger als ook de keeper van Franeker pakten een aantal goede ballen. De Hielpers bleken in dit deel net wat efficiënter. Nadat Daniël al vanuit een counter op de keeper had geschoten lukt het Remco vervolgens wel op dezelfde wijze, 1-2. De tweede kans was ook direct raak. Daniël raakte de bal goed en zodoende werd de 2-2 ook ingeluid. 2-2 bij rust. Voor het tweede een ongekende luxe.

Na de rust kwam Hielpen sterk uit de kleedkamer. Zo hadden Sander en Durk een aantal goede schoten, die gekeerd werden door de keeper van Franeker. Ook moest Wieger een aantal keren handelend optreden. Al met al bleef het nog lang spannend. Tot het moment dat Remco van afstand schoot en de binnenkant van de lat raakte. De keeper probeerde de bal nog te keren maar was net te laat waardoor de bal via de keeper in de goal belande, 3-2. In het vervolg kreeg Hielpen nog een aantal goede kansen. Zo werd Daniël weer bedient en deze schoot de bal onberispelijk langs de keeper. In de laatste minuten van de wedstrijd was het wel gedaan en kreeg Hielpen via Ruurd nog wel een dot van een kans die door een speler van Franeker met de handen uit de goal werd getikt, penalty. Deze penalty mocht genomen worden door Joost, die deze binnen schoot. De eindstand was dan 5-2 en de eerste punten voor Hielpen 2 waren dan ook een feit!!! Ondanks dit resultaat gaat het tweede wel als 10e de winterstop in, maar met deze drie puntjes is dit wel warmpjes! De eerst volgende wedstrijd na de winterstop is op 29 januari tegen het vierde elftal van SDS.