Laatste lootjes, volle bank en een nieuw clublied

Potverdrie alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, net nu het mooi weer begint te worden. Alle mooiweervoetballers zijn uit hun winterslaap gekomen en zijn eindelijk op stoom. Zelfs de Reportert is weer terug in het warme hart om de laatste wedstrijd van verslag te voorzien. Na een overwinning op WWS (Wy Winne Selden), werd er vooruitgekeken naar de wedstrijd tegen Mulier. De ploeg waartegen de eerste punten van het seizoen in een flipperkastpot werden behaald. Geen garantie voor nog een overwinning, maar er zijn in ieder geval kansen op opnieuw de volle buit. Zeker als er in de aanloop naar de wedstrijd ook nog eens blijkt dat zo'n beetje iedereen aanwezig kan zijn en daarmee een brede wedstrijdselectie op papier kunnen zetten. Wat ik zeg, dat heb je met mooiweervoetballers ze poppen ineens als onkruid uit het niets op.

Oké genoeg over voetbal, door naar de echt belangrijke zaak des levens: Gezelligheid. Ja eigenlijk zoals u van ons gewend bent is het altijd een voorbereiding van formaat. Meiland is nog steeds bezig met het uitspelen van de kroegen in Sneuk, maar komt maar niet voorbij de Irish Pub. Manolevje vond het verstandig om een party te gooien op vrijdagavond (aangezien hij zelf weer eens door blessureleed niet kan voetballen, maakt dit voor hem niets uit) en de rest moest zich ook maar weer eens laten gelden in het stamcafé aan de haven. Laat werd het voor de meesten niet aangezien de Reportert om 2 uur het licht in de kroeg uitdeed. Alleen Meiland, die naar eigen zeggen ineens in Leeuwarden was (Ja, ineens stond er een auto voor de deur die naar Leeuwarden ging en toen ben ik maar ingestapt) maakte het laat. Hij zag er dan ook niet veel fitter of minniger uit dan normaal op de zaterdag. DGL was nergens te bekennen voor de inspectie op vrijdagavond, die liet het voor de laatste wedstrijd van het seizoen afweten. Kleine speler, Grote Leider, naja je kan ook niet in alles excelleren. Zelfs hij niet. Maiko (sinds kort ZZP'er, in te huren voor al uw klusjes die niet kunnen mislukken), was alweer kachel toen ie 's ochtends opstond dus laat staan hoe die naar bed ging. Hij moest gelukkig voor ons met de JO-17 mee (net als Red Bull Robin). Daar bleek ie toch wel Horny for the goal te zijn (legendarische uitspraak van Eric Meijers) met 2 prikkertjes. 

Dan tijd voor ons eigen zaterdag, 's ochtends zal niet iedereen fit zijn geweest. De nodige zonnebrilletjes waren dan ook weer aanwezig om 13.30, net als de nodige gasvorming bij menigeen. Had GasTerra opgelet dan hadden ze op deze zekere zaterdag een gasvoorraad voor geheel 2023 kunnen opsparen. Helaas hadden we nu alleen de lasten en niet de baten ervan. Volgens mij was bijna iedereen op tijd, op de gebruikelijke namen na - DGL en Aete - laatstgenoemde was op tijd, maar was vergeten dat hij de inloopshirts thuis had staan. Om precies 13.42 konden we dan toch omkleden en na een kort praatje (ik heb niet veel te vertellen, we doen gewoon hetzelfde als vorige week) kon de magische wei betreden worden. Warming up was niet heel bijzonder, maar wel een kleine voldoende dit keer.

Dan opstellinkje maar für den letste mahl: Meiland tussen de palo's; Aete Henry, Mountain, Capitano en Fisk (gastspeler, maar moet na 3x meedoen wel tekenen); Sjans en Fitboy FC op de mid; het zooitje ongeregeld liep voorin (Daddy, ABBA en Likjen); bankje werd bezet door Tegeltje, Reportert, Turbo en DJ Kevin (ondertussen al stevig onder de duim volgens de overleveringen); leiding was weer in handen van Trainert en Grote Leidert. Mootje kon er vanwege drukte rondom werk niet bijzijn, tot grote teleurstelling van de Trainert. Alsnog 4 wissels dus dat kon geen problemen opleveren zou je zeggen.

Eerste helft niet heel spannend, beide ploegen waren eigenlijk wel toe aan zomerstop en dat was te merken aan het tamme spel. Dan na halfuurtje wissel, Aete had last van zijn ouderdomsgewricht en voor hem in de plaats kwam Turbootje. Eerste helft eindigde in een brilletje, over deze tussenstand was de leiding onverdeeld ontevreden. Likjen Jappe had namelijk al twee grote kansen om zeep geholpen en ook ABBA speelde volgens de leiding sinds de winterstop al op bananenschoenen. Reportert zat ook hier weer dicht op het vuur om verslag te doen van alle uitspraken. Helaas zijn deze niet bevorderlijk voor de reputatie van beide heren en moet er helaas censuur toegepast worden op deze uitspraken. De piepjesmevrouw had het er waarschijnlijk druk mee gehad, mocht het op beeld staan. Naja dat was de eerste helft dan maar.

Tweede helft kwam DJ Kevin erin voor Sjans. Even later kwam Reportert erin voor Haribo (Likjen). Veel veranderde er niet aan het spelbeeld, wel meer kansjes voor de SV maar niet heel geweldig allemaal. Tot het einde van de wedstrijd naderde. Na al verschillende ballen vakkundig om zeep te hebben geholpen, ging het nu eens goed in de combinatie voorin. Na een voorzet van ABBA op maat, kopte Reportert (ja je leest het goed) het balletje tegendraads in langs de keepert. Eerste en laatste goal van z'n carrière waarschijnlijk (even later pakte die wel geel en dat is waarschijnlijk niet de laatste van z'n carrière). Iedereen juichen, maar toen sloeg ook de paniek toe. We moeten nu een voorsprong verdedigen de laatste minuten. Naja je raad het al, binnen één minuut lag de bal al in het netje achter Meiland die daarvoor nog maar 1 à 2 ballen had hoeven keren in de gehele wedstrijd. Na een ingooi en voorzet werd de bal snoeihard in het dak gemikt. Wat bleek Daddy dacht in de laatste minuten: 'ach laat die maar schieten.', naja je ziet het resultaat er wel van. 1-1. Toch nog bijna teruggekomen naar 2-1 in de laatste seconden van de wedstrijd na een vrije trap van Messi. Fisk kopt het balletje vanuit de vrije trap net over de lat, zo blijft het dus 1-1. Gezien het spelbeeld niet geheel onterecht, beide ploegen waren niet geweldig effectief voor de goal. Inmiddels was het ook al bijna donker en dus tijd voor bier.

Derde helft werd wel weer ouderwets gewonnen. Alleen Haribootje was niet te genieten, deze had een stevige knuffelsessie met zijn 'honingbeertje' nodig (hest um in de gaten) om niet in een diep depressiedal te duiken. Enfin, bier en BBQ op het program klinkt niet heel verkeerd. Daarbij komt nog de dikke releaseparty van de nieuwe zomerhit van 2022. Nummertje uitgebracht van DJ Kevin X KCJ - (Titel mag ik niet noemen, linkje wel) https://soundcloud.app.goo.gl/2vkNqtbJhScV8jUw6 . Tomme wat een feest hebben wij gehad deze avond. Bij Bokma vlees kanen en dom bier drinken, daarna nog naar het stamcafé. Hier nog mooie avonturen beleefd, op rijdende auto's gelegen, tegen Nederlanders de hele avond engels lullen of jubileumfeesten verpesten van Noarkum, ook kun je een Arriva-trein op de harses zetten. Heerlijk dacht ik zo. Wat wil een mens nog meer dan van het leven een feestje maken. 

Nou dit was dan de laatste van het reguliere seizoen. Een bewogen jaar met hoogte- en dieptepunten. Eentje met veel bier en af en toe punten, eentje met unieke ervaringen en goddelijke derde helften. Gelukkig is dit niet het laatste verslag van dit jaar, we spelen ook nog gewoon mee in een toernooitje van Willemsoord, we hebben nog een Jelle Eekma toernooi en ook nog ergens een teamuitje. Dan is het echt tyt veur zomer en kijken we volgend seizoen wel weer hoe het loopt (of strompelt). 

Voor nu de groet'n, over en uit,

Dirk Blom