Vechtvoetbal met een goede derde helft

Wederom een bewogen week gezien het programma. Dinsdag UDIROS en dan zaterdag IJVC op bezoek bij de SV. Na een weekje vrij te hebben gehad is het wel weer eens lekker om een balletje te trappen op het heilige gras. Al lijkt het heilige gras er weinig zin in te hebben, met een moeilijk bespeelbaar veld als gevolg (dit zou wel eens in het voordeel kunnen uitpakken). Dan besluit de veldmeester ook nog eens dat er niet gemaaid hoeft te worden (expressootje?). Ach het is in ieder geval weer mooi weer op beide dagen. Dinsdag dus balletje getrapt tegen UDIROS, die wel erg bang leken te zijn voor het donker en de scheids op het hart drukten om niet later dan 21.15 af te fluiten. Ach ja ieder z’n ding. Dinsdagavondwedstrijden zijn dat in ieder geval niet echt voor ons. De laatste keren werd er nooit echt goed gespeeld, dus dat beloofde niet veel goeds voor de Mannschaft op voorhand. Het is dan toch ook wel raar dat dit juist niet wil, omdat zelfs Sjans en Meiland niet zo gek zijn om brak op een dinsdag aan te komen kakken. Iedereen fit zou je dus zeggen. Er was wel een fantasieopstelling bedacht door de Trainert, omdat er enkele spelers afwezig waren i.v.m. verscheidene privé aangelegenheden. Hierdoor was de Trainert genoodzaakt om toch eens van het vaste stramien af te wijken. Dit leidde uiteindelijk tot een 0-4 nederlaag, waarin wel de strijd geleverd kon worden, maar aanvallend niet veel te brengen viel. De 0-1 en 0-2 vielen wat onfortuinlijk in de eerste helft, hetzij dat UDIROS wel de sterkere ploeg was, maar nog niet tot geweldige kansen was gekomen. De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, waarbij UDIROS niet zozeer tot grote kansen kwam maar wel het betere spel had. Dit leidde wederom in de tweede helft tot 2 doelpunten uit de schaarse kansen. Zo wordt het 0-4 in een wedstrijd met weinig kansen over en weer. Hielpen zet alleen kleine kopkansjes en enkele doelpogingen tegenover het betere spel van UDIROS. Zo kon UDIROS voor het donker terug naar papa en mama met 3 punten op zak.

Dan staat na deze zware pot IJVC alweer te wachten en dat wordt minstens een even zware pot aangezien dit de huidige koploper is en dat graag wil blijven. Tevens kunnen ze promotie veiligstellen, motivatie genoeg lijkt mij. Wat kunnen wij er tegenover zetten is de vraag. Een half fitte selectie is het antwoordt, pijntjes van donderdag, ziek, zwak en misselijk of net terug van blessures. Dan zijn er natuurlijk ook nog de gevallen (lees: Meiland en Sjans) die de vrijdagmiddagborrel omzetten in de titelstrijd om het nachtburgemeesterschap. De fijne kneepjes van het wijnproeven werden weer even uitgeprobeerd, wat resulteerde in nachtwerk. Al met al lijkt mij dit een perfecte voorbereiding voor de wedstrijd. Dan is er nog wel een bijkomend voordeel te melden van alle perikelen: Likjen Jappe is nog nooit zo rustig geweest (operatie aan de amandelen) als nu, dit mag wel vaker als het kan, heerlijk rustig zo. Voor de rest niet veel spannends geloof ik (mag ook wel eens). Oh ja toch wel, de verloren zoon Messi is weer eens terug op het veld (zal tijd worden) en kan nog steeds een aardig balletje trappen, tenzij het tussen de palen moet dan bakt ie d’r niks van.

Dan de opstelling maar even: Meiland tussen de palen; Manolevje, Mountain, Capitano en Aete vormen de defensie; Sjans, Messi en Bokkie op de mid (Fitboy FC united); Voorin Stille Jappe, Daddy Roberto en ABBA met een vreemdsoortige heimwee naar Vlieland, wat zich uitte in een WC-medley. Op het bankie zaten Kevin (A.K.A. DJ Bennielekker) en het Slagersduo (Reportert en Tegeltje). Was ook nog beetje ruimte voor Grote Lijdert, die vandaag vanwege de toestand van Stille in beste doen was. Jantje was weer vlaggenist van dienst, al moest ie deze dag oppassen want de politie had vanwege klachten over snelheidsoverlast een flitspaal naast het veld neergezet (binnen bebouwde kom mag je natuurlijk niet harder dan 30).

Dan als alles op het veld staat en de rest er langs kunnen we beginnen. Pupil v/d week (de echte) mag het startschot geven en mikt de bal tussen de palen, goed voorbeeld doet volgen zou je zeggen maar dat is bij ons altijd nog maar afwachten. Dan besluiten wat B-hooligans van IJVC vuurwerkjes af te steken langs het veld, geheel rekening houdende met de wind zodat alle rook het veld opblaast. Rookgordijn was gelukkig snel opgelost en zo kon er begonnen worden aan de wedstrijd. IJVC had naar verwachting het betere van het spel, maar kon dit niet omzetten in grote kansen. Ondertussen mocht Kevin het veld gaan betreden in ruil voor Manolevje. Mede doordat ondergetekende zijn scheenbeschermers was vergeten mee te nemen, nog op sokken rondliep en daardoor nog niet speelklaar was. De wedstrijd was dermate saai dat Tegeltje naar Joeptjoeb zat te kijken met broerlief en van ellende ook maar vrijwillig ballen uit het water ging staan vissen. DGL kon naar hartenlust dingen roepen tegen Stille, omdat deze toch niet veel terug kon zeggen. DGL had echt de dag van z’n leven. 0-0 was de ruststand dan ook. Gezien het wedstrijdbeeld niet geheel verwonderlijk.

Tweede helft is een soepel vervolg op de eerste, waarbij er niet veel spannends gebeurt. Dan is het tijd voor vers bloed, maar er zijn zoveel gewonde strijders op het slagveld dat het eerst nog even onduidelijk is wie nou precies gewisseld moet worden. Uiteindelijk vallen Aete (leeftijdsdingetje) en Mountain uit. Slagersduo komt erin. Dit luidt helaas ook een kleine ommekeer in de wedstrijd in. De wedstrijd wordt redelijk doodgefloten als gevolg van ‘overtredinkjes’ door beide heren. Hierop volgt ook nog eens de 0-1 die jammerlijk valt uit een bal die vanaf randje zestien letterlijk het goal in hobbelt zonder dat deze nog aangeraakt wordt. Kort daarop volgt de 0-2 die komt uit een voorzet van de achterlijn, welke onder de neus van Meiland doorrolt en ingetikt wordt door de oplettende goaltjegetter. Dan is de wedstrijd ook wel gespeeld en vindt scheidssie het ook wel bami allemaal. IJVC viert feest vanwege promotie en de SV druipt weer ,ondanks goede strijd, af met een nederlaag.

Mag de pret in de derde helft niet drukken. Het was zeker weer een feestje, zo gezellig dat de buurman zelfs even kwam buurten (was ook alweer te lang geleden dat het mannetje langskwam, komt ie ook eens van de pôle). Reportert liet nog even goede verkoopskills zien (Gaston is d’r niks bij), muziekjes werden nog tot sluit stevig gedraaid en ook de verzoekjes stroomden weer binnen. In het bijzonder het verzoek van ene Reinder Reitsma. Ondergetekende kan niet anders dan deze inwilligen (ik heb nog wel met ‘m geknikkerd op het schoolplein). Hij wilde namelijk een speciaal plekje in dit verslag, bij deze:

Reinder Reitsma, ook zonder hem waren ze wel kampioen geworden en hadden wij minder ballen van achter het vangnet hoeven vissen. Mooi dat je er was zaterdag! Net als ik ben je beter buiten de lijnen dan er binnen 😉.

Zo is dat ook weer klaar. Dan was er na dat feestje nog een feestje in het stamcafé, waar menig Noarkummer de laatste tijd jammerlijk genoeg ook te vinden is. Dit negatieve punt is uiteraard omgezet in iets positiefs, namelijk werving van nieuwe leden en met wisselend succes is een nieuwe keepert, nieuwe spits en een nieuwe alleskunner aangetrokken. Wellicht dat ze er zelf ook nog van opknappen om eens bij de grote SV te komen voetballen.

Zo sluiten we weer met winst in de derde helft af, alleen levert dit geen punten, maar katers op nadien. Was ‘m wel weer zo voor deze week. Wellicht korter dan dat u van mij gewend bent (of u als lezer bent blij dat het verhaal eindelijk ten einde loopt), maar volgens mij is dit wel een mooie samenvatting van een roerige week.

Nou de groet’n en tot volgende keer

Dirk Blom